Vad finns det för möjligheter på vår anläggning

Multisportarena


En arena som mäter 35 x 17 meter ( ca 600 m2 )

Här kan du spela:

  • Tennis - Underlaget är godkänd för matchspel.
  • Badminton
  • Volleyboll
  • Handboll
  • Basket
  • Fotboll
  • Innebandy
  • Teknikövningar, Gymnastik, Yoga, Gympa, och mycket mer.


På vintern om kylan kommer så går det även att spola is på banan.


Den kommer att vara bokningsbar utan kostnad för grupper som vill träna på en speciell tid, övrig tid är det spontanidrott som gäller. 

Padel


Vår padelbana är en dubbelbana som kommer att vara bokningsbar via en "app" eller "dator" Det kommer att vara en symbolisk avgift för spel på banan, i dagsläget är det inte avgiften bestämd.


Vår vision är att barn och unga skall spela gratis och övriga får betala en liten summa, vi vill att alla skall ha råd att spela. 

Här kommer det även vissa dagar att finnas instruktörer som kan hjälpa till att komma igång med träningen på bästa sätt.


Utrustning som racket och bollar kommer att finnas under vissa tider.


Möjlighet att köpa racket och bollar arbetar vi för närvarande med att hitta en bra leverantör, mer information kommer.


Fotboll


På Björkvallen spelas det givetvis fotboll vilket vi har gjort sedan 1946, Här finns Seniorlag, barn och ungdomsverksamhet och boll och lek för de yngsta.

Vi saknar tyvärr damlag, men vill gärna komma igång med det igen.


Det finns en A-Plan (matchplan) som vi är rädda om, och en B-plan längre ner som alla kan använda när så önskas, reservation vid planerade träningar. 


På B-plan kan man givetvis träna annat än fotboll, kanske frisbee, gruppträning, brännboll, intervallträningar osv. Motorikbana


Vår motorikbana är en utmaning för alla åldersgrupper, det är ett fantastisk träningsredskap som förbättrar både motorik och balans. 


Här kan man utmana sig själv eller sina vänner.


Motorikbanan är inte bokningsbar utan här gäller spontanidrott, det som är bra är att det är placerad nära vår grillplats så här kan hela familjen vara med på samma ställe.


Utegym


Vårt utegym är marknadsledande och klassas som det bästa utegymet som finns idag. Det kommer från finska Omnigym som har utvecklat det för vårt kalla råa klimat. 

Här finns det sju olika stationer som täcker in hela kroppen, vikterna är justerbara så att man kan utveckla träningen allt efter att man blir starkare.

Maskinerna är utformade så att även de som har svårt att röra sig skall kunna träna. Stationerna står i en cirkelform vilket kan uppmuntra till cirkelträning om man så önskar. 


Gymet är inte bokningsbart utan här gäller spontanidrott.

Streetbasket


Vi har även en liten streetbasketbana i anslutning till utegymet och padelbanan. Här är det givetvis spontanidrott som gäller. En bana för tre-fyra spelare i varje lag eller färre om man så önskar, eller kanske bara kasta boll i korgen.Löpslinga


Under bygget kommer vi även att anlägga en naturslinga för löpning runt tomtgränsen. Slingan kommer att bli ca 800 meter och kommer till stor del av sträckan vara belyst.

Underlaget kommer att vara grus och gräs. 

Skånes mäktigaste grill


Har vi Skånes mäktigaste grill med ett fantastiskt stort väderskydd ovanför, eller kanske till och med Sveriges största. Om inte så har vi en härlig social yta där man kan umgås, grilla eller bara hänga, här får alla plats. Hit kan man givetvis gå om man bara vill grilla en dag och titta på alla andra som tränar, kanske det är hemmamatch och man får se ÖIF vinna. 

Gräsyta B-Plan


Vår B-plan nedanför omklädningsrummen är en yta där man kan träna på, här finns alla möjligheter att bedriva spontanidrott eller andra aktiviteter. 

Fotboll på gräsplan, (Inte på A-Planen) 

Fotboll med tennisboll i fotbollssargen
Frisbee, Ultimate frisbee, brännboll, Boccia, möjligheterna är många.